Οι αρχαίοι Έλληνες τιμούσαν ιδιαίτερα τους νικητές. Οι Ολυμπιονίκες, όταν γύριζαν στην πατρίδα τους, έμπαιναν στην πόλη όχι από την κύρια πύλη, αλλά από ένα άνοιγμα που γινόταν στο τείχος. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι πολίτες πίστευαν ότι σε περίπτωση κινδύνου το κενό θα το κάλυπτε με το στήθος του ο αθλητής. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ενάντια στον ρατσισμό και την αποδοχή της διαφορετικότητας, παρακολούθησαμε μία ταινία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Ειρήνη». Πρόκειται για ένα παραμύθι που αναφέρεται στη διαφορετικότητα και είναι βασισμένο στο βιβλίο KARLICHEN της Annegert Fuchshuber . Συγκεκριμένα η ιστορία αφορά ένα μικρό κορίτσι που αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της, να δοκιμάσει την ανασφάλεια και την απόρριψη μέχρι να βρει ζεστασιά, προστασία και στοργή σε ένα νέο σπιτικό.
Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις έννοιες της διαφορετικότητας και του αποκλεισμού. Στη συνέχεια οι μαθητές εικονογράφησαν με το δικό τους τρόπο το παραμύθι. «Το 13ο Δ.Σ. άραγε τι διοργανώνει για την ημέρα αθλητισμού;» Πόσο καλά γνωρίζετε το 13ο ΔΣ Χανίων; Αυτό το σχολείο διοργανώνει κάποιους αγώνες που συμμετείχαν όλα τα τμήματα. Θα σας μιλήσουμε για δύο τμήματα: Το Δ1 και το Δ2. Επειδή υπήρχαν πολλά παιδιά στο Δ1 μερικά πήγαν στο Δ2 και το αντίθετο. Τα αγόρια έπαιξαν ποδόσφαιρο. Ο χρόνος τους ήταν 30 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά κατάφερε να πάρει μια ομάδα τη χαρά: Έβαλαν «γκολ»!!! Τότε η νικήτρια ομάδα έλεγε: «Γκοοοολ. Ζήτω η ομάδα!». Η άλλη ομάδα δεν στενοχωρέθηκε, αλλά υποσχέθηκαν όλοι να γίνουν καλύτεροι. Το σκορ ήταν 2-0. Τώρα ας πούμε για τα κορίτσια. Τα κορίτσια δεν έπαιξαν ποδόσφαιρο, αλλά χάντμπολ. Οι ομάδες ήταν χωρισμένες δίκαια. Δηλαδή οι πιο καλές ήταν χωρισμένες. Και το χάντμπολ κράτησε 30 λεπτά. Στα πρώτα 10 λεπτά και οι δυο ομάδες έβαλαν γκολ! Η καθεμιά παίκτρια πανηγύρισε διαφορετικά. Ένας πανηγυρισμός ήταν να πέφτει στα γόνατα και να φωνάζει: «γκολ»! Τα τελευταία 5 λεπτά έβαλε γκολ η μία ομάδα. Πάνω στην παίκτρια που έβαλε το τελευταίο γκολ έπεσαν οι συμπαίκτριες της και την αγκάλιαζαν. Το σκορ ήταν 8-7! Αυτά για την ημέρα του αθλητισμού. Κρασονικολάκη Αντιγόνη -Παντελάκης Λευτέρης Τα αγόρια παίζουν ποδόσφαιρο... Τα κορίτσια παίζουν χάντμπολ ...
Στα πλαίσια του προγράμματος "Πηνελόπη Γκάντι" μαθαίνουμε να πλέκουμε με τον παραδοσιακό τρόπο χρησιμοποιώντας τη φακαρόλα, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα καρούλι με 4 καρφάκια στο πάνω μέρος του. « Η τέχνη του πλεξίματος.
Στο 13ο ΔΣ ξεκίνησε ένα νέο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα της υφαντικής. Κάθε Τετάρτη τα παιδιά της Δ1΄ τάξης κρατάνε τις φακαρόλες τους. Για να έχουμε μια ολοκληρωμένη φακαρόλα χρειαζόμαστε ένα κουβάρι, μια σακοράφα και ένα καρούλι. Σε λίγο τους επισκέφτηκαν και τα παιδιά της Στ τάξης και τους έμαθαν πώς να πλέκουν φακαρόλα με τα δάχτυλα. Τους έδειξαν επίσης διάφορα σχέδια υφαντικής. Συνεργάστηκαν πολύ καλά. Στόχος μας είναι να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά την εμπειρία του πλεξίματος και την ευχαρίστηση της δημιουργίας μέσα από την χειροτεχνία. Μάρνι -Έλενα |
Τετάρτη σε δράση!!!
Υπεύθυνη δασκάλα: Λαχανοπούλου ΑρχοντούλαΚαλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του Δ1 τμήματος του 13ου ΔΣ Χανίων.
Σχολικό έτος 2014-15 Για τη δημοσίευση των φωτογραφιών των μαθητών έχουν κατατεθεί από τους κηδεμόνες τους δηλώσεις με τις οποίες συναινούν στη δημοσίευσή τους.
Κατηγορίες
All
Αρχείο
July 2015
ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ Δ΄ ΤΑΞΗ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Πειράματα για τη Δ΄ τάξη
ΕΚΦΕ Χανίων |
- ΑΡΧΙΚΗ
- Blog
- Β΄ ΤΑΞΗ
- Γ΄ ΤΑΞΗ
-
Δ΄ ΤΑΞΗ
- ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ
- ΓΛΩΣΣΑ >
- ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ >
-
ΙΣΤΟΡΙΑ
>
- Iστορική γραμμή
- 1. Γεωμετρικά χρόνια
-
2. Αρχαϊκά χρόνια
>
- Κεφ. 5- Νέες αποικίες των Ελλήνων
- Κεφ. 6-Τα Πολιτεύματα στην αρχαϊκή Ελλάδα
- Κεφ. 7- Oι δεσμοί που ένωναν τους Έλληνες
- Κεφ. 8- Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής
- Κεφ. 9 -Τα γράμματα
- Κεφ, 10- Σπάρτη: Η κοινωνία και πολίτευμα
- Κεφ. 11-Σπάρτη: Η ζωή στην πόλη
- Κεφ. 12- Το παλιό πολίτευμα της Αθήνας
- Κεφ 13- Οι νόμοι του Σόλωνα Ο Πεισίστρατος γίνε&ta
- Κεφ. 14-Ο Κλεισθένης θεμελιώνει τη δημοκρατία
- 3. Κλασικά χρόνια >
- 4. Ελληνιστικά χρόνια >
- ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
- ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ >
- ΓΙΟΡΤΕΣ
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ